Corrie Huiding gekozen tot eerste seniorenburgemeester

© RTV Utrecht
UTRECHT - De 67-jarige Corrie Huiding is vandaag gekozen tot eerste seniorenburgemeester van Utrecht en daarmee ook van Nederland. Huiding liet de twee andere kandidaten, Aad Burger en Ronald Kalka, achter zich.
Corrie Huiding is al tientallen jaren als belangenbehartiger op vele fronten actief in Utrecht, onder meer in het Wijk C-Komitee en in het Bartholomeus Gasthuis in de Utrechtse binnenstad. Na haar verkiezing zei een geëmotioneerde Corrie Huiding: "Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om de positie van ouderen in Utrecht te verbeteren."
De verkiezing vond plaats op initiatief van de de Adviescommissie voor Ouderenbeleid, ACO, die vindt dat in Utrecht veel te weinig gebeurt voor de oudere inwoners van de stad. De adviescommissie pleit voor concreet beleid in plaats van vage, goedbedoelde voornemens. De seniorenburgemeester moet de problemen van ouderen beter onder de aandacht brengen.
"De seniorenburgemeester is iemand die zich de belangenbehartiger van de ouderen voelt, zich voor de senioren inspant en ook de weg weet in de politieke en ambtelijke wereld", licht Jaap Zwart, voorzitter van de ACO toe. "Politici en andere beleidsbepalers moeten worden aangezet écht iets te doen voor de groeiende groep van ouderen in Utrecht."
Tijdens de uitzending van UVandaag gisteren gaven de drie kandidaten een korte pitch waarom zij de eerste seniorenburgemeester van Utrecht moeten worden.
Utrecht kiest eerste seniorenburgemeester

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.