RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels bevestigt komst Berry Smit

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Berry Smit wordt na de zomer trainer van IJsselmeervogels. Dat bevestigt de Bunschotense club op haar website. De 46-jarige Volendammer wordt de opvolger van Ted Verdonkschot, die na dit seizoen vertrekt. Smit, die nu nog trainer is van Jong Volendam, tekent voor één jaar.

De kandidatuur van Smit lekte twee weken geleden al uit. Voorzitter André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels stelt nu dat Smit zijn eerste keus was. "Berry staat al een aantal jaar bij ons op de radar en is daarnaast door diverse kopstukken in het amateurvoetbal getipt als een trainer die goed bij ons zou passen."

Volgens Van Diermen is Smit een gepokte en gemazelde trainer die houdt van aanvallend en fris voetbal en iemand die qua discipline, mentaliteit en persoonlijkheid goed bij IJsselmeervogels past. "De afgelopen jaren heeft hij bij Jong FC Volendam bewezen dat hij jonge spelers beter maakt en we verwachten dat hij dit met een gemixte ploeg van routine en jong enthousiasme nog veel beter kan. Hij was onze eerste kandidaat en we zijn dan ook blij dat we er uitgekomen zijn."

Smit zelf zei onlangs tegen RTV Utrecht dat hij IJsselmeervogels beschouwt als de 'Champions League' van het amateurvoetbal. Hij erkende toen ook al eerder met de Vogels in gesprek te zijn geweest over een mogelijk dienstverband.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -