Marianne Weber herstellende van borstkanker

© ANP
UTRECHT - Marianne Weber is momenteel herstellende van borstkanker. De volkszangeres kwam er in augustus van dit jaar achter dat ze in beide borsten kanker had, zo vertelt ze in een interview met de Telegraaf.
Weber had voorafgaand aan haar diagnose al het idee dat er iets niet in de haak was. "Ik had last van een pijnlijke borst. Niet heel erg, maar het was er wel aldoor. Met een idee van 'niets aan de hand, misschien een kleine ontsteking', ging ik naar de dokter en werd doorverwezen naar het ziekenhuis in Bilthoven", vertelt de zangeres aan de krant.
Als Weber moet wachten op de uitslag zoekt ze haar heil in het spelen van spelletjes. "Zo konden mijn gedachten niet afdwalen. Maar dat lukte natuurlijk niet, het rampscenario van dat ik het niet zou redden, speelde continu door mijn hoofd."

OPERATIE

Toen de zangeres een slechte uitslag kreeg, zakte de grond onder haar voeten weg: "Het waren heftige dagen. Ik voelde me zo radeloos en kende mezelf gewoon niet", aldus Weber. Al kort na de uitslag werd ze geopereerd in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Met succes: "Ik mag van geluk spreken, heb een engeltje op mijn schouder. Er zijn geen uitzaaiingen gevonden en ook mijn lymfeklieren waren helemaal schoon. Ik voel me op dit moment redelijk goed."
De zangeres is inmiddels alweer druk met optreden. Zo staat ze vanavond in de Ziggo Dome tijdens het Muziekfeest van het Jaar. Toch staat ze na de ziekte anders in het leven: "Ondanks dat ik er nog lang niet ben en nog steeds die angst in mijn lijf heb, probeer ik van iedere dag met de mensen om me heen, die me lief zijn, volop te genieten van het leven", aldus Weber.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.