Zorgen over stilvallende trams Uithoflijn

© RTV Urecht / Marloes Sollie
UTRECHT - Nadat gisteren twee trams stilvielen op de Uithoflijn heeft de provincie Utrecht vannacht noodwerkzaamheden verricht aan de stroomvoorziening. De PVV in de gemeenteraad maakt zich zorgen nu de tram maandag officieel moet gaan rijden.
Gisteren vielen de testtrams tijdens de spits stil ter hoogte van de P&R aan de Universiteitsweg en de busbaan in de richting van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het gevolg was een verkeerschoas. Trams, bussen en auto's kwamen muurvast te staan. Pas tegen 18.00 was het probleem verholpen en konden de testtrams hun weg vervolgen.
De PVV wil van de gemeenteraad weten hoe groot de kans is dat de tram aanstaande maandag zonder problemen gaat rijden: "Het is wel vaker dat we dit soort slecht nieuws moeten lezen in de media, maar dit is voor de PVV toch echt wel het dieptepunt. Duizenden studenten en andere reizigers staan te wachten om deze lijn te gebruiken. Voor ons is het niet vraag of wij gaan rijden, maar hoe lang", schrijft Henk van Deún van de Utrechtse PVV in een brief aan de Utrechtse Gemeenteraad.

VERTROUWEN

Julie d'Hondt, Statenlid van de PvdA heeft meer vertrouwen: "Ik heb nog geen aanleiding om serieuze problemen te verwachten. Beter dat de tram tijdens de testfase hapert dan erna. Laat hem eerst maar rijden, en als er dan problemen zijn zien we wel weer verder", aldus het Statenlid.
Ook VVD-Statenlid Bob de Jager wil komende week afwachten: "We willen voor de passagiers natuurlijk een goede start van lijn 22. Maar na een moeilijke oefenperiode is het best spannend hoe het tentamen gaat volgende week. De VVD hoopt op een dikke voldoende van de reiziger."

DUISTERE VOORBODE

Bertrick van den Dikkenberg, Statenlid van de SGP, houdt vertrouwen, maar vindt de stroomstoring geen goed voorteken. Hij zegt: "Tja er hebben zoveel experts naar gekeken dat het goed zou moeten zijn. Maar geen stroom op de bovenleiding is wel een duistere voorbode."
Gisteren werd bekend dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van de tramstoringen rondom Utrecht. Het onderzoek is gericht op de nieuwe tramremise in Nieuwegein en moet zo snel mogelijk af zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.