RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht mag ja-ja-sticker invoeren

1/2
UTRECHT - De ja-ja-sticker mag vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd in de gemeente Utrecht. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist. Dat betekent dat huishoudens geen reclame en huis-aan-huiskranten krijgen, tenzij er een ja-ja-sticker op de brievenbus zit.

Het Stadsblad in Utrecht had een kort geding aangespannen. De krant is bang dat de oplage kleiner wordt, nu mensen actie moeten ondernemen om de krant in de bus te krijgen. Dennis Rijsbergen van het Stadsblad zei eerder: "Onze fanatieke lezers zullen wel een sticker halen, maar een groot deel van de lezers zal de krant misschien niet eens missen als hij niet meer op de mat valt. Die gaan in ieder geval geen sticker halen." Het Stadsblad is bang dat het invoeren van de ja-ja-sticker de doodssteek is voor huis-aan-huisbladen.

De oplage zal dus flink dalen, is de verwachting van de krant. Daardoor zullen er minder advertenties worden geplaatst. De tarieven moeten dan verlaagd worden en dat betekent weer minder inkomsten. Het kort geding van vandaag draaide er onder meer om dat het Stadsblad vindt dat er te weinig tijd is om alles voor 1 januari te regelen, maar de rechter geeft de krant daarin ongelijk.

Volgend jaar komt er nog een rechtszaak. Deze draait om de persvrijheid. "Eigenlijk bepaalt de gemeente nu wat wťl verspreid mag worden, zoals de wijkkranten, en wat niet. Dat is volgens ons in strijd met de rechten van de vrije pers", zegt Rijsbergen daarover. De rechtszaak daarover dient in april.

 De gemeente Utrecht mag de ja-ja-sticker vanaf 1 januari 2020 invoeren De gemeente Utrecht mag de ja-ja-sticker vanaf 1 januari 2020 invoeren | Foto: geenreclameontvangen.nl


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -