Burgemeester Zeist sluit café La Dada voorlopig

Café Ladada moet dicht na incidenten
Café Ladada moet dicht na incidenten © Google Streetview
ZEIST - Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft per direct café La Dada aan de 2e Dorpsstraat gesloten. Pas op 6 januari mag de horecazaak weer open. Als de eigenaar dan geen orde op zaken heeft gesteld kan de sluiting verlengd worden.
In september raakte de kroeg ook al in opspraak. Uit onderzoek van de gemeente en de politie bleek dat er alcohol aan minderjarigen werd geschonken. De burgemeester besloot toen dat Ladada 12 weken geen alcohol mocht schenken.
Afgelopen weekend mocht de tap weer open en dat was volgens de politie direct te merken. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een vechtpartij, waarbij één van de betrokkenen al dronken was voordat hij de zaak binnen was gelaten. Dat had volgens de gemeente nooit mogen gebeuren.
Een dag later was het na sluitingstijd onrustig op straat na een nieuw geweldsincident en was er voor het eerst in maanden weer veel overlast van dronken jongeren in de omgeving van het uitgaansgebied. Volgens de politie waren het veelal klanten van La Dada.
Janssen is na aanhoudende klachten van omwonenden keihard aan het optreden tegen zaken die regels aan hun laars lappen op de 2e Dorpsstraat. Eerder werd eetcafé GeZEISTzellig definitief gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.