RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Dreiging Dak van de Markt Veenendaal voorbij"

1/2
VEENENDAAL - De eigenaar van het Dak van de Markt in Veenendaal denkt dat "de dreiging" voor zijn café voorbij is. Hij schrijft in een bericht op Facebook dat er een doorbraak in de zaak is.

Eigenaar Tamminga zegt nu dat "er lang in de verkeerde hoek is gezocht", maar dat hij "met de informatie van nu" kan zeggen dat het "voorbij is". Hij snapt ook wel dat het bericht meer vragen dan antwoorden oproept. Toch wil hij het nieuws nu online zetten om de bezorgdheid bij veel mensen weg te nemen. Hij hoopt verder dat de rust nu snel weer echt terugkeert.

Volgens de Veenendaalse krant heeft kroegeigenaar Sytse Tamminga buiten de politie om hulp ingeschakeld. Hij zegt nog niet alle vragen te kunnen beantwoorden, maar verwacht wel snel met meer nieuws te komen.

De politie heeft "kennisgenomen" van het bericht op Facebook, zegt een woordvoerder, maar verder kan de politie geen uitspraak doen. "De zaak is nog altijd in onderzoek", aldus de woordvoerder.

AANSLAGEN
Het Dak van de Markt in Veenendaal was meerdere keren het doelwit van aanslagen. Zo werd het vorig jaar een aantal keer beschoten, werd er op 11 september van dit jaar brand gesticht met een molotovcocktail en werd er op 19 september een granaat voor de deur gelegd. Het café is nu bijna een maand weer open, nadat het vanwege de veiligheid, een tijd gesloten was.

Justitie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. In Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de mannen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen.

 Sytse Tamminga Sytse Tamminga | Foto: Dak van de MarktHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -