RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amber Alert: vermiste moeder en zoon uit Ede voor het laatst gezien in Utrecht

UTRECHT - Rowena van der Veen en haar zoon Novan Roseboom uit Ede zijn sinds vanochtend vermist. Ze zijn voor het laatst gezien in Utrecht. De politie maakt zich grote zorgen en heeft daarom een Amber Alert verspreid.

Rowena is 26 jaar, haar zoon Novan is veertien maanden oud. De twee vertrokken vrijdagochtend rond 10.00 uur vanuit Ede met onbekende bestemming.

Wel is bekend dat Rowena en Novan vrijdag zijn vastgelegd door een camera bij een Rabobank-pinautomaat. Het lijkt te gaan om de automaat op Achter Clarenburg, pal naast Hoog Catharijne.

De politie benadrukt dat niet alleen in Utrecht en Ede wordt gezocht. "We roepen in heel Nederland mensen op om uit te kijken naar Rowena en Novan." Over de omstandigheden van hun verdwijning kan de politie in het kader van privacy voorlopig geen mededelingen doen.

AMBER ALERT
De politie zet het Amber Alert in als er grote zorgen zijn over het welzijn van een vermist kind. Het opsporingsmiddel wordt alleen gebruikt als er sprake is van ontvoering of bij 'direct gevaar voor het leven van het kind', aldus de politie.

Een Amber Alert wordt zelden uitgegeven. Sinds de invoering in 2008 gebeurde dat volgens de NOS slechts 28 keer. Daarnaast zijn er zo'n duizend Vermist Kind Alerts uitgegeven. Het verschil is dat bij een Amber Alert wordt gevreesd voor het leven van het vermiste kind, of dat het kind direct gevaar loopt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -