RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Malestein in extase na behalen wereldtitel: 'Dit gevoel is haast niet te omschrijven'

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Angela Malestein schreef zondag met de Nederlandse handbalsters historie door na een ware thriller Spanje te verslaan in de finale (29-30) en zich te kronen tot wereldkampioen. De Bunschotense sprak na afloop van de historische zege met RTV Utrecht en zocht vanuit Japan naar woorden om haar gevoel te omschrijven.

Wereldkampioene Angela Malestein in gesprek met RTV Utrecht


"Wij kunnen het niet normaal afmaken, we moeten het altijd maar weer spannend maken", schreeuwde Malestein, met de adrenaline nog in haar lijf, door de telefoon vanuit Japan. Daar was geen woord aan gelogen, want pas in de allerlaatste seconde van het bloedstollende treffen pakte Oranje de zege via een strafworp van Lois Abbingh.

Niet te geloven, die gouden medaille hangt gewoon om mijn nek!"
Angela Malestein

Het was de ultieme beloning voor de ploeg, die de voorbije jaren weliswaar uitstekend presteerde, maar even zo vaak naast het goud greep. Op het EK van 2015 en het WK van 2016 moest Oranje genoegen nemen met een zilveren medaille. De ontlading was dan ook enorm toen Oranje - met ook de Leusdense Laura van der Heijden in de gelederen - in de absolute dying seconds van het duel een historische overwinning uit het vuur sleepte. "Ik weet nog steeds niet wat ik moet zeggen. Hier hebben we wekenlang keihard voor getraind met zijn allen. Het is amper te beschrijven."

En dus kon er gefeest worden in het verre Japan, waar de handbalsters vooral op elkaar zijn aangewezen, zo vertelde Malestein. "Want hier is niet veel te doen, volgens mij", lachte de Bunschotense. "Maar dat geeft gelukkig helemaal niks, want we hebben genoeg aan elkaar."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -