LIVEBLOG: Ramselaar weer belangrijk bij zege FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Bart Ramselaar verschijnt bij FC Utrecht aan de aftrap op bezoek bij Heracles. De middenvelder maakte vorige week de winnende goal in de wedstrijd tegen FC Groningen. Tegen AZ en RKC Waalwijk werd de middenvelder gepasseerd. De enige andere wijziging bij de Utrechters ten opzichte van het vorige duel is dat Jean-Christophe Bahebeck speelt in plaats van Vaclav Cerný. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht, 93.1 FM.
EINDSTAND 1-3
- Verslag en reacties komen op rtvutrecht.nl.
94' Afgelopen! De drie punten gaan mee naar Utrecht.
Ramselaar maakt zijn tweede in Almelo
93' Vrije trap van Osman wordt geblokt. Corner voor Heracles, waar de keeper mee naar voren gaat.
91' FC Utrecht worstelt zich naar het einde. Misschien is dit niet gek, want op de ranglijst staan ze dicht bij elkaar.
90' De extra tijd bedraagt drie minuten. FC Utrecht neemt de tijd.
88' Even een blik op een ander veld: AZ komt op 1-0 tegen Ajax.
87' "Van der Maarel en Ramselaar krijgen een 9. Zij zijn de echte uitblinkers", zegt commentator René van den Berg. Zijn commentaar horen? Klik hier.
85' Weer een mogelijkheid voor FC Utrecht waar meer inzit. Van de Streek staat in de zestien en schiet hoog over.
84' "FC Utrecht speelt tot nu toe een goede wedstrijd", vindt analist Gert Kruys.
80' Ook een wissel bij Heracles. Szöke mag de slotfase spelen in plaats van Merkel.
80' Wissel FC Utrecht. Emanuelson komt erin voor Gustafson.
79' Maher staat in de doelmond en houdt een schot tegen. Belangrijke actie.
77' "Heracles gaat zich opmaken voor een slotoffensief", vertelt analist Gert Kruys.
Herbeleef hier de 1-2 van Kerk
68' Heracles krijgt de derde corner van de wedstrijd. Paes klemt de bal in tweede instantie na even grabbelen. Hij wil het spel snel hervatten, maar Breukers houdt dit niet volgens de regels tegen. Gevolg: gele kaart.
65' FC Utrecht komt in de zestien van Heracles met drie man, maar niemand durft de trekker over te halen.
De kans van Kerk
57' Kerk komt één-op-één met de keeper, maar produceert een slap schot. Dit had de 1-2 moeten zijn.
56' Daar komt FC Utrecht goed weg. Mauro Junior ziet zijn harde vrije trap op de paal komen.
Beluister hier de 1-1 van Ramselaar
51' "Kerk moet feller worden in de duels", zegt commentator René van den Berg, nadat de aanvaller weer een duel verliest.
46' FC Utrecht laat de thuisclub schrikken. Kerk schiet net naast.
46' De tweede helft is begonnen. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
45' Rust!
45' "De laatste tien minuten geeft FC Utrecht niet thuis", aldus René van den Berg.
Luister hier hoe de 1-0 viel
39' "Je mag nog niet zoveel zeggen van de 0-0 stand. De beste kansen waren voor FC Utrecht, maar Heracles kreeg ook een grote mogelijkheid", zegt commentator René van den Berg.
36' Twee kansen op rij voor Bahebeck. Een kopbal en schot belanden in de handen van de keeper.
34' Daar ontsnapt FC Utrecht. Dessers gaat diep, neemt de bal aan en ziet dat zijn schot van de lijn wordt gehaald door Hoogma.
33' Au! Dessers komt in botsting met Paes. Na even liggen op het koude kunstgras kan de aanvaller verder.
32' FC Utrecht is fel als de bal op het middenveld komt, waardoor Heracles moeite heeft om dichtbij het doel van Paes te komen.
25' FC Utrecht is beter. Grote kansen omzetten in goals lukt niet. "Het blijft oppassen voor de counter met Dessers", vertelt commentator René van den Berg. Luister via hier naar zijn radiocommentaar.
24' FC Utrecht schakelt goed om via Gustafson. Kerk geeft laag voor op Bahebeck, maar een Heracles-speler zit ertussen.
19' Kans voor Dessers. Hij schiet recht op Paes af die de bal niet klemt maar over de achterlijn werkt. De corner zorgt niet voor gevaar.
Tweede grote kans voor FC Utrecht in geluid
18' Het regent grote kansen. Nu is het Janssen die net naast kopt uit een vrije trap van Gustafson.
17' Snel ook een grote kans aan de andere kant van het veld. Mauro Junior schiet net naast.
Hoor hier de prachtige aanval van FC Utrecht terug
16' Oei, oei, oei. Goede aanval van FC Utrecht met eindstation met Bahebeck, die van afstand op de paal schiet.
15' De wedstrijd is in evenwicht. FC Utrecht is rustig aan de bal.
12' Al vroeg een gele kaart voor Van der Maarel, die Van der Water naar de grond werkt.
10' Een prachtige actie van Kerk. Hij tikt de bal met de hak over een Heraclied. Het vervolg is niet goed, terwijl meer in de aanval zit.
5' "Heracles is beducht voor het positiespel voor van FC Utrecht", ziet analist Gert Kruys.
4' Heracles meldt zich aantal keer in de zestien. Dit levert geen problemen op voor de Utrechters.
1' Dessers heeft afgetrapt.
- Scheidsrechter is Serdar Gözübüyük.
- Een minuut stilte voor de wedstrijd. Oud-bestuurslid Jan van Brenk wordt herdacht.
- Lees hier de voorbeschouwing met John van den Brom aan het woord.

OPSTELLINGEN

Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper (c), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Merkel, Osman; Van der Water, Dessers, Mauro Junior.
FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen (c), Hoogma, Van der Maarel; Maher, Van Overeem, Ramselaar, Gustafson; Kerk, Bahebeck.