RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vuurwerkvondst in Maarssense puberkamer

MAARSSEN - Op de slaapkamer van een 14-jarige jongen uit Maarssen heeft de politie een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Om het een grotere partij betrof, gaat een taakstraf niet op en wordt het een zaak voor het OM.

Agenten hielden de tiener gisteren staande voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Nader onderzoek leidde tot de vondst in de slaapkamer. In totaal lagen er 24 stuks illegaal vuurwerk. De ouders van de jongen waren hiervan niet op de hoogte.

"Wij krijgen als politie veel overlastmeldingen van zwaar vuurwerk", laat de politie Stichtse Vecht weten op Facebook. "Veel ouderen durven hierdoor niet de straat meer op en sommige huisdieren gaan niet meer naar buiten omdat ze bang zijn voor deze explosies. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk. Dit wordt niet gekeurd of getest en kan daarom vroegtijdig afgaan. Veel mensen beseffen niet wat hiermee allemaal kan worden aangericht."

De politie Stichtse Vecht roept inwoners op meteen contact op te nemen bij een vermoeden van vuurwerkhandel of -opslag. Dit kan via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Vuurwerk mag worden afgestoken vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. De verkoopdagen zijn 29, 30 en 31 december. Vuurwerkbezit buiten deze dagen of het bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar. Wie zich hier toch schuldig aan maakt, riskeert een boete, taakstraf of gevangenisstraf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -