Honderden activiteiten rondom start Vuelta georganiseerd

© RTV Utrecht / Edwin Schuijl
UTRECHT - Rondom de start van de Ronde van Spanje volgend jaar in Utrecht en Noord-Brabant, worden honderden activiteiten georganiseerd. De afgelopen maanden kon iedereen die een idee had zich melden bij de Nederlandse organisatie achter het wielerevenement. Dat heeft tot nu toe 272 plannen opgeleverd.
"Dat zo veel partijen zich hebben gemeld, laat zien hoe betrokken de organisaties en inwoners uit Utrecht en Brabant zijn", zegt Martijn van Hulsteijn, directeur La Vuelta Holanda. De plannen variëren van Spaanse festivals en fietstochten tot muurschilderingen en educatieve programma's.
De eerste activiteiten beginnen op 29 april volgend jaar. Het is dan precies 85 jaar geleden dat de eerste Ronde van Spanje werd verreden. Ook in de maanden daarna vinden er nog volop evenementen plaats tot en met het moment dat op 16 augustus de laatste etappe in Nederland wordt verreden.
La Vuelta Hollanda financiert 139 van de ingediende plannen geheel of gedeeltelijk. Bij het toekennen van de financiering is onder meer gekeken naar de maatschappelijke impact van het evenement.
De organisatie benadrukt dat het nog steeds mogelijk is om nieuwe ideeën aan te dragen. De Vuelta start op 14 augustus met een ploegentijdrit van 24 kilometer in Utrecht. Op 15 augustus volgt er een rit van Den Bosch naar Utrecht die ook voor een groot deel door de provincie Utrecht gaat. Op 16 augustus verlaat de Vuelta Nederland na een rit die in Breda begint.