RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bushokjes Nieuwegein krijgen groen dak

NIEUWEGEIN - Ook Nieuwegein gaat zijn bushokjes voorzien van een groen dak vol sedumplanten. Omdat de negentig hokjes in de gemeente toch toe zijn aan vervanging, laat Nieuwegein ze begin volgend jaar in navolging van Utrecht meteen vergroenen.

Volgens de gemeente heeft het sedum veel voordelen voor de stad. Het stimuleert de biodiversiteit, onder meer bijen en vlinders weten de plantjes goed te vinden. Ook draagt het enigszins bij aan het tegengaan van fijnstof en verminderen de daken de opwarming van de stad bij zeer warm weer.

Volgens wethouder duurzaamheid Marieke Schouten hoopt de gemeente een voorbeeld te zijn voor bedrijven en bewoners die ook een groen dak of een tuin overwegen aan te leggen. "Elk oppervlak in de stad, kunnen we gebruiken. Zo ook de daken van de bushokjes. Met een sedumdak kun je kwaliteit van lucht verbeteren, en ze zorgen voor verkoeling. Dat geldt trouwens ook voor onze tuinen: iedere tegel in onze tuin die we vervangen door groen is een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van onze stad. Ik ben dus erg blij dat we de groene bushokjes in Nieuwegein ook kunnen plaatsen, omdat veel Nieuwegeiners aangeven groen in de stad belangrijk te vinden."

Utrecht was afgelopen voorjaar naar eigen zeggen de eerste stad die alle bushokjes van een groen dak voorzag. Onder meer in Wenen is sindsdien een sedumprojecten gestart. Ook in Veenendaal en Amersfoort zijn dergelijke proefballonnetjes opgelaten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -