Margreet in Leerdam: in kijkje in de toekomst

burgemeester Sjors Fröhlich hoopt er een mooi jaar van te maken
burgemeester Sjors Fröhlich hoopt er een mooi jaar van te maken © RTV Utrecht
LEERDAM - Op Oudjaarsdag kijkt Margreet in deze laatste aflevering vanuit Leerdam naar wat 2020 zal gaan brengen. Wat hopen de Leerdammers? Wat zijn hun dromen? Waar hechten ze waarde aan? En doen ze eigenlijk aan goede voornemens?

VOEDSELBANK

De mensen van de Voedselbank omschrijven Leerdam als een 'warm stadje'. "Hier in Leerdam hebben we eigenlijk nooit moeite gehad met het binnen krijgen van onze producten", legt Martine Visser van de Voedselbank uit. "Heel veel straten hebben als het ware een gezin van de Voedselbank 'geadopteerd' en als straat zorgen ze er dan ook voor dat er voldoende producten zijn. Wat ik hoop voor volgend jaar is dat het met de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank beter zal gaan: betere financiën, betere sociale netwerken en meer eigenwaarde."

BURGERVADER

Ook Sjors Fröhlich, de nieuwe burgemeester van Vijfheerenlanden - en dus van Leerdam - laat zijn licht over de toekomst schijnen. Sinds hij in november burgemeester werd heeft hij veel mensen leren kennen. Hij deelt de mening van de Voedselbank dat Leerdam heel 'lief' is en noemt de inwoners "zeer betrokken". "Maar", vervolgt de nieuwbakken burgemeester, "we leven hier natuurlijk niet meer in de tijd van Anton Pieck, hè?! Leerdam en omgeving gaan gewoon met de tijd mee."
Margreet kijkt vooruit met de inwoners van Leerdam

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.