SP'er verontschuldigt zich bij Mitros

UTRECHT - SP-kamerlid Paulus Janssen heeft zijn excuses aangeboden aan woningcorporatie Mitros in Utrecht. Janssen greep de explosie aan de Marnixlaan van dit weekend aan om nog eens te pleiten voor een verplichte periodieke keuring voor installaties van gas en elektra.
Mitros is boos op Janssen, die zonder het onderzoek naar de ontploffing af te wachten een verband legde met de manier waarop de verhuurder zijn huurhuizen onderhoudt. De corporatie wees er op dat het huis waar de explosie plaatsvond net was gerenoveerd en dat de politie serieuze aanwijzingen heeft dat de bewoner bewust een grote hoeveelheid gas heeft laten ontsnappen.
Janssen schrijft op zijn weblog dat hij te snel conclusies heeft getrokken. Volgens de socialist is 90 procent van de explosies, gasbranden, koolmonoxidevergiftigingen en elektrocuties te wijten aan gebrekkige installaties. Hij vindt achteraf dat hij die cijfers niet "klakkeloos" had moeten vertalen naar de ontploffing in Utrecht, waarbij vier huizen zwaar beschadigd raakten.
Mitros heeft inmiddels laten weten dat de excuses "ruimhartig" aanvaard zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.