Ruim tweeduizend docenten voeren actie

REGIO - Op de voorlaatste dag van de estafettestaking in het middelbaar onderwijs zijn ruim tweeduizend leraren in actie gekomen. De onderwijsbonden meldden duizend tot 1200 actievoerende docenten in Amsterdam en duizend in Zutphen.
,,Mooi weer stimuleert de opkomst'', zei een woordvoerder. De docenten protesteerden net als voorgaande dagen tegen het uitblijven van afspraken over de werkdruk. Bij twee eerdere bijeenkomsten deze week kwamen in totaal eveneens ongeveer tweeduizend leraren opdagen.
Het was de derde dag van de estafettestaking die tot en met donderdag (Groningen) duurt. De leraren staakten alleen 's middags; in de ochtenduren stonden ze gewoon voor de klas. Docenten uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland voerden actie in de Westergasfabriek in Amsterdam; hun Overijsselse collega's deden dat in de Hanzehal in Zutphen.
Tijdens de actie bracht voorzitter Sjoerd Slagter van de werkgeversorganisatie VO-raad een bezoek aan het Stedelijk Daltoncollege in Zutphen. Slagter, die het op de actiebijeenkomsten vaak moest ontgelden, sprak met docenten, ouders en leerlingen. Hij herhaalde de wens nieuwe afspraken te willen maken met de bonden.
Maar die houden vast aan het onderhandelaarsakkoord van een maand geleden, dat volgens de VO-raad te veel geld kost.
:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.