Arrestaties in Veenendaalse moordzaak

PROVINCIE UTRECHT - In Roemenië zijn drie verdachten aangehouden in verband met de moord op Wim van Ravenswaaij (67) uit Veenendaal. Het gaat om Roemenen van 19, 26 en 30 jaar. De 26-jarige verdachte Eduard S. stond vandaag voor de rechter in Utrecht. De politie zoekt nog een vierde verdachte.
Eind maart werd de Veenendaler levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Parallelweg. Een medewerkster van de thuiszorg, die de 99-jarige moeder van het slachtoffer wilde bezoeken, trof Van Ravenswaaij aan. De moeder, die samen met haar zoon in het huis woonde, bleef ongedeerd. Inmiddels is de 99-jarige vrouw die aan dementie leed overleden,
Van Ravenswaaij liet het leven doordat hij tijdens de overval werd gekneveld, bleek tijdens de pro-formazitting. Justitie vermoedt dat S. en zijn landgenoten bovendien verantwoordelijk zijn voor een andere woningoverval, drie dagen eerder in Amsterdam.
De wijze van knevelen, de 'aard en achtergrond' van de slachtoffers en de auto van de overvallers zouden bij de twee overvallen dezelfde zijn geweest. Van Ravenswaaij zou een dubbelleven hebben geleid en seksafspraken hebben gemaakt met homoseksuelen.
Het onderzoek is nog niet afgerond en ook het uitleveringsverzoek aan Roemenië voor de twee andere verdachten loopt nog. Wanneer de zaak verdergaat, is niet bekend.
Het onderzoek naar de moord zat lange tijd vast. Om het weer op gang te krijgen, werd de zaak vorige week behandeld op tv (Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht). Dat leverde tips op en een spoor naar Roemenië.

Arrestaties in Veenendaalse moordzaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.