"Politie lokte Ryan P. in val met mobieltje"

UTRECHT - Over de dood van de Leusdense Marlies van der Kouwe op Bonaire komen steeds meer gruwelijke details naar buiten. De Telegraaf en de Panorama hebben een reconstructie gemaakt.
Uit de verhalen blijkt dat Ryan P. is geholpen door een 19-jarige vriend: Siegmar. Na de moord, tijdens een gevecht na een tasjesroof, weet de hoofdverdachte niet wat hij met lijk van Marlies aan moet. Haar lichaam ligt bij een vuilstort en de 19-jarige vriend besluit Ryan te helpen door het lichaam in brand te steken.
De dag na de moord koopt Ryan een blik benzine bij een tankstation. Siegmar gaat er diezelfde avond nog mee naar de plek waar Marlies is verstopt. Hij steekt eerst haar kleren en persoonlijke bezittingen in brand en wil datzelfde doen met haar lichaam, maar hij heeft te weinig benzine.
Deze gruwelijke informatie heeft de politie weten te verkrijgen door een list. Een bewaakster regelt een mobiele telefoon voor Ryan in de gevangenis. Die weet alleen niet dat dit bedoeld is om hem in de val te laten lopen.
Met het mobieltje belt Ryan volgens Panorama meteen zijn moeder, nichtje en zijn vriend Siegmar. De politie luistert alles af en houdt vervolgens Siegmar aan. Tijdens het politieverhoor wordt Ryan hiermee geconfronteerd en biecht hij op hoe ze het lichaam van Marlies hebben willen laten verdwijnen.
Nog steeds is niet helemaal duidelijk wanneer de ouders van Marlies het lichaam van hun dochter terugkrijgen.
Waarschijnlijk gebeurt dat binnen een paar dagen. Dan wordt ook meer duidelijk over de begrafenis van Marlies, hier in Nederland.
Bekijk hieronder een reconstructie.

"Verdachte moord Marlies in val gelokt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.