Rode Draad: "Pooiers harder aanpakken"

UTRECHT - Utrecht stelt verkeerde prioriteiten in de strijd tegen gedwongen prostitutie. Dat zegt de Rode Draad, de belangenvereniging voor prostituees.
Gemeente, politie en justitie zouden de pooiers harder moeten aanpakken, in plaats van het accent te leggen op de prostituees.
De partijen kondigden gisteren een pakket maatregelen aan tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel.
Meest opvallend is de instelling op korte termijn van cameratoezicht op het Zandpad, de weg langs de Vecht, waaraan boten liggen met in totaal 140 prostitutieramen.
Verder is er een vergunningensysteem in de maak en gaan betrokken partijen als gemeente, politie, GG&GD en Openbaar Ministerie (OM) veel meer gegevens met elkaar delen.
De GG&GD Utrecht kreeg eerder dit jaar signalen dat een groot deel van de prostituees op het Zandpad onder dwang werkzaam is. Het beeld van de politie komt overeen met het beeld van de GG&GD. Jonge vrouwen, vaak uit Oost-Europese landen, vertonen gedrag dat duidt op dwang en drang.
Zij worden voortdurend in de gaten gehouden en begeleid door mannen, ze lijken angstig en vertonen soms sporen van lichamelijk geweld. Deze vrouwen verblijven kort op het Zandpad en worden dan weer verplaatst naar andere adressen.
De Rode Draad vermoedt dat Utrecht door de maatregelen de hele raamprostitutie wil afschaffen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.