Eigen Huis: hypotheekplan Rabobank onnodig

REGIO - De Vereniging Eigen Huis in Amersfoort ziet niets in het plan van de Rabobank om iedereen verplicht een hypotheekverzekering te laten afsluiten.
Bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van de bank wil daarmee voorkomen dat mensen met een schuld blijven zitten als ze hun huis gedwongen moeten verkopen. Hij wil dat minister Wouter Bos van Financiën snel maatregelen neemt om de onrust onder Nederlandse huizenbezitters weg te nemen.
Volgens de Vereniging Eigen Huis is een sympathiek plan, maar is het niet nodig, omdat hier al de Nationale Hypotheek Garantie bestaat. Mensen worden onnodig bang gemaakt, denkt de vereniging.
"Heemskerk maakt ten onrechte een vergelijking met de situatie in Amerika en Spanje. In Spanje is een huizenoverschot, in de VS zijn problemen met hypotheken. Dat is in Nederland niet aan de orde", zegt woordvoerder Hans André de la Porte van Eigen Huis.
Ook staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken ziet niets in een verplichte verzekering voor mensen met een eigen huis. Voor de TROS-radio zei hij dat de verzekering de koopkracht van de huizenbezitter verder zullen aantasten.
De verplichte verzekering zou gemiddeld 300 euro per jaar kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.