Bewoners:boetes Rivierenwijk kinderachtig

PROVINCIE UTRECHT - Ze hadden zich neergelegd bij de komst van betaald parkeren, maar bewoners van de Rivierenwijk is geen tijd gegund om hun vergunning onder het raam te plakken.
Vanmorgen om 09.00 uur ging het betaald parkeren in de Rivierenwijk in en volgens bewoners van de buurt werden minuten later al de eerste boetes uitgedeeld.
Ze erkennen dat de gemeente in hun recht staat, maar vinden de ijverige actie van de parkeerdienst wel "kinderachtig".

BRIEVEN

Een woordvoerder van de gemeente snapt de gevoelens van de bewoners, maar wijst erop dat iedereen op de hoogte is gesteld door middel van brieven. Er is voor het gebied geen gedoogbeleid of gewenningsperiode afgesproken en dus konden de parkeerwachter vanmorgen gewoon hun werk doen.
De komst van betaald parkeren in de wijk heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. De bewoners hebben geprobeerd met een burgerinitiatief een blauwe zone voor de Rivierenwijk ingesteld te krijgen. Daarmee kan met een parkeerkaart enkele uren gratis geparkeerd worden.
De gemeente wees die optie echter van de hand en ging door met de invoering van betaald parkeren. Bewoners konden voor 15 euro per kwartaal een vergunning aanschaffen en dat hebben velen ook gedaan.
Het comité dat blauwe zone ingevoerd wilde krijgen heeft zich bij het besluit van de gemeente neergelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.