Utrechtse pedagoog: Sintstress overdreven

UTRECHT - De Utrechtse pedagoog en onderzoeker Bas Levering, verbonden aan de Universiteit Utrecht, bestrijdt dat kinderen ongewoon veel stress ervaren van de Sintperiode.
Volgens hem heeft elk kind tijdens de sinterklaasperiode last van een gezonde spanning. "Niet voor niets is er het gezegde 'vol verwachting klopt ons hart'. ", zegt hij tegen het ANP.
Het persbureau sprak met Justine Pardoen, hoofdredactrice van Ouders Online, die betoogde dat kinderen stress krijgen omdat de winkels nu al overladen zijn met strooigoed zoals pepernoten.
Volgens haar begrijpen kinderen niet waarom de pepernoten er wel zijn en Sinterklaas nog een maand weg blijft.

BESTAAT

Levering zegt dat uit onderzoek blijkt dat kinderen ook last hebben van spanning als ouders eenmaal de waarheid hebben vertelt over de Sint. "De kleding en de speciale aankomst blijven spannend voor kinderen."
De Utrechtse pedagoog denkt ook dat ouders van autistische kinderen niet alleen met Sinterklaas last hebben van stressmomenten. "Deze kinderen hebben bij andere speciale evenementen als een verjaardag ook last van hogere spanningen, waardoor sintstress volgens mij geen apart probleem is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.