Kromme geeft geen commentaar bij rentree

UTRECHT - Onder grote belangstelling van publiek en pers heeft hoofdcoach Willem van Hanegem maandagmiddag bij FC Utrecht de training hervat.
De Kromme, die ruim een week ziek thuis bleef, wilde voor de oefensessie geen commentaar geven op de geruchtmakende ontwikkelingen bij zijn club. "Of ik nog iets ga zeggen? Ja, dadelijk tegen de spelers", zei Van Hanegem toen hij naar het trainingsveld liep. "Of het aanvoelt als een nieuwe start? Nou, als ik zo eens om me heen kijk, lijkt het daar wel op", doelde hij op alle drukte rond zijn persoon.
Van Hanegem leidde de training op ouderwetse wijze. Met een pet op zijn hoofd, de armen op de rug en af en toe een brede grijns op het getekende gelaat. Na afloop baande hij zich snel een weg door een haag van mediamensen. "Of er iets gaat veranderen? Ja, ik heb om meer waterzakken gevraagd op het trainingsveld. Kunnen we gaan waterpoloën."
Van Hanegem (64) meldde zich vorige week zondag af wegens griep en stress. Drie dagen eerder had de Utrechtse clubleiding de vier assistent-trainers John van Loen, David Nascimento, Rob Druppers en
Maarten Arts op non-actief gezet. Die unieke maatregel greep de oud-international naar eigen zeggen zeer aan. Van Hanegem legde zich evenwel bij die ingreep neer. Hij sprak van een onvermijdelijke beslissing voor de clubleiding en verklaarde zich tevens bereid om ook na dit seizoen in dienst van FC Utrecht te blijven.
Zonder Van Hanegem op de bank veroverde de FC zeven punten uit drie competitieduels. De nieuwe assistent-trainer Ton du Chatinier en technisch directeur Piet Buter namen in de afgelopen week de honneurs waar. "Dat hebben ze goed gedaan", wilde De Kromme maandag nog wel kwijt.
FC Utrecht speelt zondag uit tegen Feyenoord, de grote liefde van Van Hanegem. "Het is goed dat je het zegt, anders had ik dat niet geweten", was zijn laatste oprisping voordat hij de catacomben van trainingscomplex Zoudenbalch indook. "Na die wedstrijd ben ik aanspreekbaar in de perskamer. Eerder niet."

Van Hanegem op de foto met jonge fans bij rentree

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.