Kort nieuws: Leersum krijgt trapveldje

REGIO - Leersum krijgt er een trapveldje voor de jeugd bij. Dat is een opsteker voor de bewonersgroep van de Boerenbuurt.
Zij stelden de gemeente voor een oude opslagplaats in Leersum vrij te maken van onkruid. De bewoners beloofden daarbij zelf gras te zaaien, zodat de jeugd uit de wijk kan voetballen. Het krijgt de goedkeuring van wethouder Van der Burg, zodat het trapveldje in het voorjaar klaar is.
* De politie in Houten is op zoek naar een doorrijder. Vorige week dinsdag werd op rotonde De Koppeling een 20-jarige automobiliste van achteren aangereden. Ze verloor de macht over het stuur, tolde rond en kwam met haar beschadigde auto in de berm terecht. De 'aantikker' is vervolgens doorgereden.
* In Utrecht is een hennepkwekerij opgerold. De plantage was verborgen in een woning aan de Nieuwlichtstraat. De bewoner is nog spoorloos.
* De Rondeveense Rotaryclub heeft 10.000 euro opgehaald voor Stichting Haarwensen. De club houdt ieder jaar een racemarathon bij kartcentrum Bleekemolen in Mijdrecht. De race duurt vier uur en Rondeveense bedrijven sponsoren voor een bepaald bedrag de coureurs. Stichting Haarwensen regelt pruiken voor kinderen die door ziektes blijvend kaal zijn geworden.
* Imtech in Gouda neemt de Zweedse branchegenoot NVS over. De technisch dienstverlener betaalt 235 miljoen euro voor het bedrijf. Volgens Imtech is NVS een van de grootste spelers op de markt van werktuigbouwkundige technische dienstverlening in Zweden en Noorwegen.
* Er komt een nieuwe serie van De Mensenbieb, het spraakmakende integratieproject van Vluchtelingenwerk Nederland. Het motto van de nieuwe serie is "Leen een vluchteling uit voor een gesprek van mens tot mens". Het doel hiervan is het wegnemen van vooroordelen tussen bevolkingsgroepen en individuen. De start van dit nieuwe project is op 5 november in het stadhuis van Utrecht.
* In Nieuwegein is een hennepkwekerij opgerold. Na een tip vond de politie de plantage in een woning aan de Graaf Anselmdek. Twee mannen uit Nieuwegein en Houten zijn aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.