Poldersbewoners Groot Mijdrecht moeten weg

MIJDRECHT - Een deel van de bewoners in de polders rond Mijdrecht zal moeten verhuizen. Het gebied moet opnieuw worden ingericht, omdat het kampt met grondwaterproblemen en bodemdaling.
Dat heeft gedeputeerde Binnenkamp bekend gemaakt. Het polderland ligt zo'n zes meter onder de zeespiegel en daardoor is het grondwaterpeil hoog.
De afgelopen maanden zijn vele oplossingen onderzocht om de problemen op te lossen, maar utieindelijk is gekozen voor een nieuwe variant. Het gebied van 1000 hectare zal opnieuw worden ingedeeld.
Na de nieuwe begrenzing zal het gebied bestaan uit landbouwgrond, natuurgebied en water. Hierdoor kan een gedeelte van de bewoners in de polders blijven wonen. Voor dertig bewoners zal nieuwe huisvesting moeten worden gezocht.
Gedeputeerde Binnekamp is blij dat er een besluit is genomen over het gebied. ,,Er komt nu een studie naar de exacte begrenzing. Binnen een half jaar moet duidelijk zijn waar de grenzen in het gebied precies gaan lopen.''
De bewoners worden nauw betrokken bij de plannen. ,,Het heeft natuurlijk een enorme impact als je huis en haard moet verlaten. We gaan echt bij de mensen aan de keukentafel gaan zitten om te zorgen dat ze goed terechtkomen'', aldus Binnekamp.

Toekomst polder Groot Mijdrecht Noord duidelijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.