Forse celstraffen geëist tegen drugsverdachten Soesterberg

© Pixabay
SOESTERBERG/AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van zes jaar geëist tegen vier mannen op verdenking van het bezit en transport van ruim 430 kilogram harddrugs. De vier werden twee jaar geleden aangehouden in Soesterberg.
De politie hield de vier mannen aan voor een controle op de Richelleweg, na tips over verdachte bewegingen en een verdachte geur rondom een loods. Een agent die een kijkje nam bij de loods, zag daar een bestelbusje wegrijden, geëscorteerd door twee auto's.
Niet veel later werd bij het doorzoeken van de auto's ongeveer 420 kilogram cocaïne en ongeveer 33 kilogram heroïne gevonden. De straatwaarde van deze verdovende middelen bedraagt ruim 26 miljoen euro.
Bij de doorzoeking van een loods vond de politie onder meer een sealapparaat en verpakkingsmateriaal. Dit verpakkingsmateriaal bleek na onderzoek overeen te komen met het materiaal waarin de drugs verpakt zaten. Ook vonden agenten in de loods onder andere een verboden vuurwapen, hash en illegaal vuurwerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.