Inval bij zus Ridouan T. zorgt voor onrust in Vianen

© Koen Laureij
PROVINCIE UTRECHT - "Het is een lieve vrouw met twee kinderen. We zeggen elke dag 'goedemiddag' als we elkaar tegenkomen. Ik heb nooit vermoed dat ze iets met zware criminaliteit te maken zou hebben." Bewoners van de flat aan de Vijfheerenlanden in Vianen zijn geschrokken en verbaasd door de inval van gisteravond. Een team van de Dienst Speciale Interventies viel de woning van Nora T. binnen, de zus van de in Dubai gearresteerde crimineel Ridouan T.
De vrouw werd gisteren aangehouden, schrijft Het Parool, al is niet duidelijk of ze aanwezig was in de woning of ergens anders door de politie is aangetroffen. In Vianen willen omwonenden alleen anoniem praten met RTV Utrecht. Ze zijn bang voor de gevolgen als ze iets vertellen over de in Vianen opgegroeide T. en zijn familie. Wel is duidelijk dat veel mensen het gezin kennen en hen omschrijven als "vriendelijke mensen".
Niet iedereen is gediend van de plotselinge media-aandacht voor de straat in de wijk De Hagen. Bij het winkelcentrum steken twee voorbijgangers hun middelvingers op bij het zien van een verslaggever van RTV Utrecht en schelden hem uit. Uitleggen waarom ze dat doen willen de man en de vrouw niet.

GRIMMIG

Maandagavond was de sfeer in de buurt zelfs ronduit grimmig te noemen. Jongeren hielden zich op rond de flat waar de inval plaatsvond. Volgens een getuige bewogen zij zich op een gegeven moment richting de flat waar gewapende agenten stonden. Die richtten zelfs hun wapens op de groep en schreeuwden dat de jongeren afstand moesten houden. Burgemeester Sjors Fröhlich zei dat de aanhouding van T. heeft geleid tot spanningen in de stad.
Bewoners vertellen tegen RTV Utrecht dat er wel vaker gedoe is in de wijk. 's Avonds wordt er gedeald en er liggen regelmatig lachgaspatronen op straat. Daar is vandaag niets van te zien, maar dat de wijk niet al te best aangeschreven staat, is algemeen bekend in Vianen.
Waar de zus van Ridouan T. precies van verdacht wordt, is niet bekend. De politie heeft wel bekendgemaakt dat naast de arrestatie van de Vianense ook vijf mannen zijn aangehouden in Huis ter Heide, Utrecht en Amsterdam. De zes zouden zijn aangehouden voor witwassen, wapenbezit en het bezit van verdovende middelen en zijn tussen de 29 en 45 jaar oud.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.