Gedumpte probleemhond Winnie vindt geluk in België: 'Ze heeft weer vertrouwen in mensen'

Winnie in België (l) en Winnie op de carpoolplaats in Nieuwegein, afgelopen zomer.
Winnie in België (l) en Winnie op de carpoolplaats in Nieuwegein, afgelopen zomer. © 4voeters in nood / politie
UTRECHT - De gedumpte Mechelse herder Winnie, die afgelopen zomer werd achtergelaten op een carpoolplaats in Nieuwegein, zit in België. Ze is opgevangen bij 4voeters in nood. Daar leeft ze in een roedel, krijgt ze weer genegenheid en wordt ze stap voor stap zelfverzekerder door haar leven met soortgenoten. "Het gaat supergoed met Winnie. Haar vertrouwen in de mens is echt al stukken verbeterd", aldus Christophe Van Mieghem, de Vlaamse oprichter van 4voeters in nood.
Winnie werd in eerste instantie opgevangen bij Dierenasiel Reijerscop in Harmelen. Daar gingen ze op zoek naar een nieuw baasje. De opvang kreeg ontzettend veel reacties op de reportage die RTV Utrecht hierover maakte. Toch bleek het vinden van een nieuwe eigenaar lastig. Winnies eerste baasje voedde haar met harde hand op, waardoor ze gedragsproblemen kreeg. Ze begon meteen te blaffen en grommen als er mensen in de buurt kwamen. Vooral van mannen moest ze niets hebben.
Op vreemd terrein kijkt ze nog wel de kat uit de boom, maar ze vliegt er niet meer op zoals voorheen
Van Mieghem

LEVEN MET ANDERE HONDEN

Uiteindelijk kwam Dierenasiel Reijerscop uit bij 4voeters in nood in Kieldrecht, net over de grens bij Zeeland. "Winnie is heel goed vooruitgegaan hier", vertelt Van Mieghem. "Ze is onderdeel van een stabiele roedel. Negatief gedrag wordt onderling gecorrigeerd door andere honden die de problematiek herkennen. Dat gaat in hondentaal en is moeilijk uit te leggen. Het is als een ex-drugsgebruiker die verslaafden helpt en adviseert. Daarmee kan je het een beetje vergelijken."
Winnie loopt inmiddels los mee met de roedel over de dijken. Zonder muilkorf. "En ze accepteert de vaste vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. Op vreemd terrein kijkt ze nog wel de kat uit de boom, maar ze vliegt er niet meer op zoals voorheen."
Het is bedoeling dat de nog jonge Winnie voorlopig in Kieldrecht blijft. Op de Facebookpagina van de Belgische opvang staan verschillende filmpjes van haar leefsituatie in België.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.