RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bouwplannen Paleis Soestdijk te grootschalig

SOESTDIJK - Het plan om op het terrein van Paleis Soestdijk vijftig appartementen en 48 vrijstaande huizen te bouwen, is te grootschalig. Dat laat de gemeente Baarn weten na overleg met de gemeente Soest, de provincie Utrecht en eigenaar van het paleis MeyerBergman Erfgoed Groep.

MeyerBergman wilde de appartementen en huizen op het huidige Marechausseeterrein naast het paleis bouwen. Met het geld dat de woningbouw opbracht, moest Paleis Soestdijk worden gerestaureerd.

Het provinciebestuur liet eerder al weten dat ze dit ten koste vond gaan van de cultuurhistorische waarde van het terrein. Het omringende bos gaat terug tot de zeventiende eeuw toen het jachtgebied was van stadhouder Willem III.

Na een motie van de Baarnse gemeenteraad, blijkt ook volgens Baarn dat het te ingewikkeld wordt om een gebied van 6,1 hectare te bouwen. Doordat de plannen nu als te grootschalig worden gezien, ontstaat er een tekort van 11 miljoen euro voor de restauratie van het paleis.

Volgens wethouder Erwin Jansma van de gemeente Baarn zoeken de partijen samen naar een alternatief. "Het gaat om veel geld, dus we moeten alle belangen op de juiste manier afwegen. Zorgvuldigheid vraagt tijd. Alle partijen hebben de intentie uitgesproken om in januari tot een oplossing te komen."

Het voorontwerp bestemmingsplan zou in februari 2020 door de gemeenteraad van Baarn worden behandeld. Die planning wordt door deze beslissing niet gehaald. Het bestemmingsplan wordt nu naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 aan de gemeenteraad aangeboden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -