Deelnemers bouwersdemonstratie gooien vuurwerk naar agenten in Amersfoort

© Flickr
AMERSFOORT - In Amersfoort zijn vanavond drie motoragenten met zwaar vuurwerk bekogeld terwijl zij een demonstratie van boeren en bouwers aan het begeleiden waren. Daarna zijn drie aanhoudingen verricht. Volgens de politie ging het om deelnemers aan de demonstratie: "Op basis van de uiterlijke kenmerken die aanwezig waren, zoals spandoeken, konden wij opmaken dat het ging om mensen die bij de demonstratie betrokken waren." De teksten op het spandoek verwezen volgens een woordvoerder naar de bouwersdemonstratie.
De motoragenten stonden bij een tunneltje op de Oude Lageweg in Amersfoort de demonstratie van boeren en bouwers te begeleiden toen er opeens vanuit een voorbijrijdend busje zwaar vuurwerk naar ze werd gegooid. De agenten hebben daarna meteen ingegrepen en drie personen uit dorpjes in de omgeving van Amersfoort opgepakt. Zij zitten vast op het cellencomplex in Houten.
Twee motoragenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de politie: "De komende dagen gaan we zien hoe het met hun oorletsel gesteld is." Na de aanhouding werd ook het busje waarin de drie reden, doorzocht. Daarin vond de politie 'nitraten', oftewel zwaar vuurwerk. Ook troffen ze een spandoek aan dat verwees naar de bouwers-demonstratie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.