Vuurwerkgooiende bouwers zijn jongemannen uit Voorthuizen en Kootwijkerbroek

© Tobias Bos
AMERSFOORT - De verdachten die gisteren zijn aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar agenten komen uit Voorthuizen en Kootwijkerbroek. Het gaat om mannen van 18, 19 en 20 jaar.
Gisteravond werden drie motoragenten in Amersfoort bekogeld terwijl zij een demonstratie van boeren en bouwers aan het begeleiden waren. De drie verdachten deden mee aan de demonstratie en konden meteen worden aangehouden.
De motoragenten stonden bij een tunneltje op de Oude Lageweg in Amersfoort de demonstratie te begeleiden toen er opeens vanuit een voorbijrijdend busje zwaar vuurwerk naar ze werd gegooid. De agenten wisten de drie mannen meteen op te pakken. Ze zitten vast.
Twee motoragenten raakten gewond aan hun oor. Ze moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de politie zei gisteravond dat de komende dagen bekeken wordt hoe het met de verwondingen gaat.
Na de aanhouding werd ook het busje waarin de drie reden, doorzocht. Daarin vond de politie 'nitraten', oftewel zwaar vuurwerk. Ook troffen ze een spandoek aan dat verwees naar de bouwers-demonstratie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.