RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Directeur sociale dienst Eemland vertrekt

BAARN/SOEST - Jeannet Kool vertrekt als directeur van de sociale dienst in Baarn, Bunschoten en Soest (BBS). Dat laat het bestuur van BBS weten. Eerder nam de sociale dienst met Bart van der Schelde een tweede directeur in de arm, om de verziekte bedrijfscultuur aan te pakken. Hij zal nu de taken van de vertrokken directeur waarnemen.

Het bestuur benadrukt dat zij de oud-directeur niets verwijt van de moeilijke periode die BBS heeft doorgemaakt. De dienst kwam vorig jaar in opspraak toen een klokkenluider financiŽle fouten aankaartte. Vervolgens toonde een onderzoek aan dat de sfeer binnen BBS 'giftig' was.

VERTREK
Volgens het bestuur is de organisatie inmiddels in rustiger vaarwater gekomen. "Het bestuur van BBS heeft in dat kader goede gesprekken gevoerd met de algemeen directeur, Jeannet Kool", schrijft het bestuur in een verklaring. "Daarin is gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het in het belang van de organisatie is dat Jeannet het stokje overgeeft aan een nieuwe leiding van de organisatie."

Kool is, volgens de voorzitter van BBS, vertrokken om te voorkomen dat zij onderdeel zou worden van de discussie. "Het rapport over de bedrijfscultuur heeft ingeslagen als een bom", licht Erwin Jansma toe. "Maar het was niet zo dat Jeannet geen energie meer had."

GELD
Voorlopig zal Van der Schelde de taken van Kool waarnemen. Hij werd eerder dit jaar aangenomen als tweede directeur om het 'veranderingsproces' te begeleiden. De extra kosten voor dit proces worden verdeeld onder de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest.

Of Kool vervangen gaat worden is nog niet duidelijk, maar het vertrek van ťťn van de directeuren is volgens Jansma geen bezuinigingsmaatregel. "We wisten dat het verandertraject tijd en geld zou kosten", vertelt Jansma. "Maar dat hebben we er voor over."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -