RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht heeft met Eelco Eerenberg nieuwe wethouder

UTRECHT - Vanavond is Eelco Eerenberg ge´nstalleerd als wethouder in Utrecht. Hij volgt Victor Everhardt op, die naar Amsterdam vertrok om daar wethouder te worden. Eerenberg op zijn beurt stapt over van Enschede naar de Domstad.

De nieuwe wethouder werd voorgedragen door zijn partij D66. De 35-jarige Eerenberg was meer dan vijf jaar wethouder in Enschede. Ook vervulde hij gedurende vier jaar de rol van loco-burgemeester.

Eerenberg werd in 2015 gekozen tot Beste Jonge Bestuurder van Nederland in een verkiezing van Binnenlands Bestuur. Voordat hij bestuurder werd, studeerde hij Informatica en was tegelijkertijd raadslid voor D66 in Enschede. Ook was hij verantwoordelijk voor het herstructureringsplan van FC Twente, dat grote geldproblemen kende. Hij slaagde erin een politieke meerderheid voor het plan te krijgen. In Utrecht gaat hij zich waarschijnlijk bezig houden met onder andere het Stationsgebied en Jeugdzorg.

STEMMING
De gemeenteraad moet bij een voordracht stemmen over een nieuwe wethouder. Eerenberg kreeg de steun van 37 van de 42 aanwezige raadsleden. De stemming is geheim, maar aangenomen mag worden dat hij steun kreeg van GroenLinks, D66 en de ChristenUnie. Daarnaast moeten ook diverse leden van de oppositie voor zijn voordracht gestemd hebben. Na de stemming nam de kersverse wethouder kort het woord: "Ik heb er waanzinnig veel zin in, het is een geweldige stad."

Eerenberg blijft vooralsnog in Enschede wonen, maar heeft eerder al aangegeven zo snel mogelijk naar Utrecht te willen verhuizen met zijn vrouw en zijn dochtertje.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -