Kinderboerderij in Maarssenbroek kampt met groot tekort

© Kinderboerderij Otterspoor
MAARSSENBROEK - Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek is in acute financiële nood. Het tekort is zo groot dat het bestuur vreest dat de zomer niet gehaald gaat worden. "Er komt te weinig geld binnen ten opzichte van de structurele lasten die we hebben", vat voorzitter Annemarieke Ankersmit samen.
Oorzaak is het teruglopen van het aantal donateurs en sponsoren en tegelijk een flink aantal financiële tegenslagen. "We hebben wateroverlast gehad, dus we hebben een riool moeten laten aanleggen. Koningsdag viel heel erg tegen omdat het weer niet zo mooi was. Een beheerder raakte ziek, dus hadden we dubbele salariskosten. En dan stijgen de prijzen in het algemeen ook nog, mede door de BTW."
De kinderboerderij is een crowdfundingsactie gestart. Daarbij is inmiddels meer dan 1000 euro binnengehaald, een derde van het streefbedrag. "Die 3000 euro hebben we nodig om het eerste en het tweede kwartaal door te komen. Het blust de brand, maar het is absoluut niet genoeg. We moeten ook kijken hoe we structureel kunnen voorkomen dat het opnieuw gebeurt."
Mocht de kinderboerderij verdwijnen, dan moet er ook een nieuwe organisator voor Koningsdag in Maarssenbroek worden gezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.