Utrecht wil opvang waar asielzoekers en andere woningzoekenden kunnen wonen

Het idee is niet nieuw: eerder werd het experiment Plan Einstein uitgevoerd in Overvecht.
Het idee is niet nieuw: eerder werd het experiment Plan Einstein uitgevoerd in Overvecht. © Radio Einstein
UTRECHT - De gemeente Utrecht wil tot 300 nieuwe plekken in de stad voor de opvang van asielzoekers, op voorwaarde dat het betreffende gebouw ook ruimte biedt aan andere woningzoekenden. Dat meldt de NOS.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid riep gemeenten eerder op extra opvangruimte beschikbaar te stellen omdat er een groot tekort is aan bedden in de huidige opvangcentra. Het aantal asielzoekers groeit namelijk en de wachttijden bij de IND zijn ook lang.
In het asielzoekerscentrum in de stad Utrecht moeten buurtbewoners samen met vluchtelingen cursussen en andere gezamenlijke activiteiten kunnen doen, schrijft de NOS. Daarbij moet het gedeelte voor de opvang van asielzoekers flexibel blijven op basis van de omvang van de instroom. Andere woningzoekenden moeten er permanent en deels tijdelijk kunnen wonen.
Het idee van een gedeelde opvang is overigens niet nieuw: eerder werd het experiment Plan Einstein uitgevoerd in Overvecht. Dit is een project waar buurtbewoners en asielzoekers samen leven, leren en werken. Het idee was om inburgering, snellere integratie en participatie hand in hand te laten gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.