Constructiefout oorzaak gat Nieuwegracht, onderzoek naar 100 andere werfkelders

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het gat op de Nieuwegracht dat vorige maand werd ontdekt, is het gevolg van een constructiefout tussen een appartement en een van de onderliggende werfkelders. Dat schrijft het college in een brief. Volgens de gemeente is de technische staat van de twee kelders bij het gat slecht.
Wat er precies met de tweede werfkelder aan de hand is, is nog niet duidelijk. Vanwege de slechte staat, blijft de weg tussen de A.B.C.-straat en Groenstraat voorlopig afgesloten voor verkeer.
Vorige maand werd op de Nieuwegracht een gat van circa 30 centimeter ontdekt in de weg. Tijdens een eerste inspectie bleek al dat de twee werfkelders momenteel niet gebruikt worden en dat het gat in de weg waarschijnlijk een bouwkundige kwestie is.
De gemeente heeft nu besloten om ook inspecties te laten uitvoeren bij meer dan 100 andere werfkelders die op dit moment ook niet worden gebruikt. In april wordt een plan van aanpak gepresenteerd hoe de werfkelders geïnspecteerd zullen worden. Dan komt er mogelijk ook meer duidelijkheid over hoe lang die controles gaan duren.
Eigenaren van de kelders zijn zelf verantwoordelijk voor het schadeherstel, schrijft het college in de brief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.