RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drie arrestaties in onderzoek naar handel illegaal vuurwerk

DE MEERN/HOUTEN - In een langlopend onderzoek naar grootschalige handel in illegaal vuurwerk zijn vijf arrestaties verricht. Het gaat onder meer om twee mannen uit De Meern en een man uit Houten. Tijdens dat onderzoek zijn ook nog eens duizenden kilo's illegaal vuurwerk onderschept.

De politie ontdekte deze zomer dat op een internetforum grote partijen illegaal vuurwerk werden aangeboden. Begin oktober leidde dat tot de aanhouding van twee personen. Zij komen uit Den Haag en Gouda.

DRIEBERGEN
De arrestatie van het duo leidde tot de vondst van 6000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in een loods aan de Langbroekerdijk in Driebergen. De man die de loods huurde bleek een man uit Houten te zijn. De Houtenaar was begin oktober ook al aangehouden omdat hij op heterdaad werd betrapt toen hij zwaar illegaal vuurwerk aan het verkopen was op een parkeerplaats in Utrecht.

Een dag na de vondst in Driebergen werd nog eens 1000 kilo gevonden in Delfgauw. De verdachte uit Den Haag bleek de eigenaar van dat vuurwerk.

VERDACHTEN DE MEERN
Na de aanhoudingen en het in beslag nemen van het illegale vuurwerk, leidde het onderzoek naar twee nieuwe verdachten. Het gaat om twee mannen van 20 en 22 jaar uit De Meern. De politie verdenkt hen van het voorhanden hebben, de handel en transport van illegaal vuurwerk.

Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -