RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zes medeverdachten Ridouan T. weer vrij, een van hen regelde woning voor T. in Brussel

VIANEN/UTRECHT - De zes mensen die begin deze week werden aangehouden in de nasleep van de arrestatie van Ridouan T., zijn weer op vrije voeten. Ze blijven wel verdacht. Een van hen is de zus van T. die in Vianen woont. Zij werd maandag aangehouden.

Een andere verdachte is een 45-jarige man die verdacht wordt van witwassen, blijkt nu. Hij huurde volgens het OM van 2015 tot 2018 een appartement voor T. in Brussel. De maandelijkse huur van 4300 euro werd de eerste zeven maanden contant afgerekend. Ook de borg van 25.800 euro was contant betaald.

Ook de 45-jarige man werd maandag aangehouden. Bij het doorzoeken van zijn huis en een ander adres in Amsterdam is beslag gelegd op telefoons, laptops, een duur horloge, 14.100 euro contant geld en bijna 1,5 kilo hasj.

DUBAI
De in Vianen opgegroeide Ridouan T. werd maandag in een villa in Dubai aangehouden. Hij was de meest gezochte crimineel van Nederland en wist lang uit handen van de politie te blijven.

Politie en justitie zien T. uit Vianen als opdrachtgever van diverse liquidaties in onder meer Overvecht en IJsselstein. Ook wordt hij gelinkt aan de moorden op de broer en advocaat van de Utrechtse kroongetuige in het Marengo-proces, dat op 27 en 28 februari wordt voortgezet.

Woensdag werd T. door Dubai het land uitgezet. Hij is vervolgens met een vliegtuig naar Nederland gebracht en in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught geplaatst. Daar is hij gisteren bezocht door zijn advocaat Inez Weski. Zij bevestigde gisteren dat zij hem daar bezocht heeft, maar wilde niets kwijt over wat besproken was of hoe het met T. gaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -