Winkeliers mogen mee naar nieuw winkelcentrum Wijk bij Duurstede

© RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Goed nieuws voor de winkeliers van winkelcentrum De Heul in Wijk bij Duurstede. Ze mogen mee naar het nieuw te bouwen pand waar dan ook een grote supermarkt in komt. Een kleine opsteker, want jarenlang was onduidelijk of er plek was voor de winkeliers in het nieuwe winkelcentrum.
Vanaf 1 januari 2010 is al duidelijk dat er iets met het winkelcentrum moet gebeuren. Een verbouwing was zo'n negen jaar lang het plan, maar er is ondertussen besloten dat er een heel nieuw winkelcentrum komt. Twee jaar geleden werd het huidige namelijk opgekocht door Lidl, die van plan is er een grote supermarkt neer te zetten. Lang was onduidelijk of de winkeliers mee mochten, maar die kogel is nu door de kerk.

ANTWOORD

Lidl heeft aangegeven de winkeliers er graag bij te hebben, laat Pieter van der Sleen weten. Hij is penningmeester van De Heul. "En ook de wethouder heeft zich daar positief over uitgesproken, ook al is het nog niet in de raad geweest. Hij zei dat hij de twee horecazaken dan ook mee wilde nemen naar het nieuwe pand." Daarmee hebben de winkeliers antwoord gekregen op de brandbrief die ze in oktober naar het college stuurden.
De winkeliers zijn blij met dit bericht, maar de vraag blijft nog steeds wat er wanneer gaat gebeuren. Het is namelijk nog onduidelijk wat het plan nu precies is. Als het aan de winkeliers ligt, wordt er zo snel mogelijk gebouwd. Een enkeling ziet de omzet nu drastisch kelderen vanwege het gebrek aan klandizie. Een nieuwe, grote supermarkt zou voor meer klanten kunnen zorgen. Maar er zijn nog meer plannen in het gebied rondom het winkelcentrum. Als de gemeente er voor kiest om dat allemaal in één keer aan te pakken, kan het nog jaren duren voor er echt gebouwd wordt. En dat kan voor sommige winkeliers te laat zijn.
De gemeente wil in de eerste drie maanden van het nieuwe jaar met meer informatie komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.