Autokrakers krijgen maanden celstraf en moeten schadevergoeding betalen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor een groot aantal auto-inbraken in Utrechtse parkeergarages gaan maanden de cel in. Ook moeten ze duizenden euro's schadevergoeding betalen.
De rechter veroordeelde de 35-jarige Utrechter M.M. vandaag tot tien maanden gevangenisstraf voor acht autokraken plus een poging daartoe. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. Zijn 31-jarige plaatsgenoot K.R. kreeg zeven maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor zeven kraken en een poging.

ONVOLDOENDE BEWIJS

Volgens het Openbaar Ministerie braken de twee zeker tien auto's open in parkeergarages aan de Spoorstraat en de Rijnkade in Utrecht. De officier van justitie eiste twee weken geleden gevangenisstraffen van respectievelijk een jaar en tien maanden tegen de verdachten, maar volgens de rechtbank was er voor een aantal van de verdenkingen onvoldoende bewijs.
In de meeste gevallen werden laptops buitgemaakt, soms ging het ook om geld of andere apparatuur. De verdachten werden uiteindelijk door politiemensen herkend op beelden van bewakingscamera's in de parkeergarages.

SCHADEVERGOEDING

De twee Utrechters moeten ook een schadevergoeding aan de gedupeerden betalen: M.M. ruim 5500 euro en K.R. ruim 3000 euro.
Het OM vermoedt dat de twee mannen betrokken zijn bij nog meer autokraken, maar kan dat vooralsnog niet bewijzen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.