Utrechtse school haalt duizenden euro's op voor kinderen met weinig geld

© RTV Utrecht
UTRECHT - Eén op de negen kinderen groeit op in armoede en voor hen is een leuk en lekker kerstfeest deze dagen helemaal niet vanzelfsprekend. Niet iedereen neemt daar genoegen mee. Zoals de leerlingen van vakschool Nimeto in Utrecht. Zij organiseerden een kerstmarkt om te helpen.
Thema van de markt was 'Deel je kerstvreugde' en het was gezellig druk. Leerlingen zamelden geld in door mensen te voorzien van nagellak, videospelletjes te laten spelen en sleutelhangers te verkopen. De school houdt elk jaar een kerstmarkt voor een goed doel. Dit jaar was dat Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, die ervoor wil ervoor zorgen dat arme kinderen ook een leuke verjaardag hebben.
Het kiezen van een goed doel was dit jaar makkelijk, aldus schooldirecteur Henk Vermeulen: "Dat er op de basisschool drie kinderen per klas geen feestje kunnen vieren: dat gaat ons aan het hart. En dan denken we: da's een goed doel."
Utrechtse leerlingen organiseren kerstmarkt voor goede doel
En de inzameling was een succes. Er werd in totaal 6250 euro opgehaald. Met dat geld kunnen 45 kinderen geholpen worden. Mieke Deiters van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes was dan ook heel blij: "We hadden ons er niet echt een voorstelling van gemaakt... maar 6250 euro, dat is echt mega!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.