RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Korpschef Erik Akerboom hamert na arrestatie Ridouan T. op belang van wijkagenten

VIANEN - De arrestatie van Ridouan T. zal binnen de criminele wereld 'grote onrust' veroorzaken maar er zijn nog genoeg criminele jongeren die best wel topcrimineel zouden willen worden. En om dat te voorkomen, is de terugkeer van wijkagenten belangrijk. Dat zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met Nu.nl.

Volgens de korpschef geeft de politie met de aanhouding in Dubai een signaal af aan de onderwereld dat niemand onaantastbaar is. Dit soort arrestaties zorgt volgens hem dan ook voor 'grote onrust'. Maar Akerboom vertelt Nu.nl ook dat hij niet denkt dat de arrestatie van de in Vianen geboren T. genoeg is om be´nvloedbare jongeren op het rechte pad te houden. Daar is volgens hem meer voor nodig.

De korpschef maakt zich dan ook zorgen over de toekomst. Na de moord op advocaat Derk Wiersum werden bijna 400 agenten uit de wijken gehaald om personen te beveiligen. Terwijl juist een wijkagent die op het juiste moment ingrijpt bij een beginnende crimineel volgens Akerboom erger kan voorkomen: "De carriŔres van grote criminelen ontstaan in de wijk, waar jeugdgroepen zich bezighouden met kleine criminaliteit."

Volgens Akerboom is het belangrijk dat zijn mensen dan ook snel weer kunnen terugkeren naar hun werk in de wijken: "We moeten ervoor zorgen dat daar geen nieuwe Ridouan T.'s opgroeien."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -