RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamervragen over zwijgcontract Veilig Thuis Utrecht

UTRECHT - De VVD in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Kamerlid Martin Wörsdörfer wil meer duidelijkheid over het zwijgcontract dat Veilig Thuis Utrecht heeft opgelegd aan een Utrechts gezin.

Het kamerlid wil onder andere weten of de minister de mening van de inspectie deelt dat er in dit geval sprake was van een zwijgcontract. Ook wil hij weten wat de minister vindt van het feit dat Veilig Thuis dit soort contracten laat tekenen.

TEN ONRECHTE BESCHULDIGD
De zaak draait om de ouders van een jongetje met een aangeboren darmafwijking. Zij werden er door Veilig Thuis ten onrechte van beschuldigd dat ze hun eigen kind ziek zouden maken. De ouders procedeerden jarenlang tegen de bemoeienis van Veilig Thuis en uiteindelijk leidde het tot de opstelling van het omstreden contract.

OPZETTELIJK ZIEK
Wörsdörfer gaat met zijn vragen ook in op de valse beschuldiging dat de ouders hun kind opzettelijk ziek zouden maken. Hij vraagt: "Wat vindt de minister ervan dat het vermoeden van Pediatric Condition Falsification (PCF) in het dossier van Veilig Thuis is blijven staan en dat Veilig Thuis weigert om het te schrappen, ondanks dat dit een onterecht vermoeden bleek?"

Hij zet ook vragen bij het feit dat Veilig Thuis het gezin bleef monitoren, ondanks dat de wet dit volgens hem niet toestaat bij ouders die nergens van verdacht worden.

Ten slotte roept de VVD-er de minister in zijn vragen op om stappen te nemen tegen het bedrijf dat het meldpunt voor huiselijk geweld in de provincie Utrecht beheert. Gister al lieten Utrechtse raadsleden massaal weten zwaar ontstemd te zijn over de opstelling van Samen Veilig, het moederbedrijf van Veilig Thuis Utrecht.

De raadsleden zijn vooral boos over het feit dat Veilig Thuis blijft ontkennen dat er sprake is van een zwijgcontract. Raadsleden noemen die opstelling 'laf' en 'ongeloofwaardig'. Wanneer de minister de vragen van de VVD beantwoordt is nog niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -