RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Adrián Dalmau terug na moeilijke periode: 'Goals gaan komen'

1/3
UTRECHT - Adrián Dalmau maakte tegen Feyenoord na een paar maanden afwezigheid weer minuten bij FC Utrecht. Door blessures kon hij niet spelen. "De goals gaan komen", sprak de aanvaller overtuigend na afloop tegen RTV Utrecht.

Dalmau kwam afgelopen zomer over van Heracles, met een trainingsachterstand. Tot dusver speelde hij vijf wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. Na het duel tegen SC Heerenveen op 22 september raakte hij geblesseerd aan de lies.

Adrián Dalmau: "Ik heb nog nooit zoveel blessures gehad in zo'n korte periode"


Nadat hij daarvan hersteld was en klaar was om speelminuten te maken, sloeg het noodlot opnieuw toe. Dit keer was de boosdoener een enkelblessure, die hij opliep tijdens training. Daardoor lag hij lang uit de roulatie. "Het is moeilijk om te beschrijven hoe lastig de afgelopen periode was. Ik ben in het verleden niet geblesseerd geweest aan de enkel of lies en heb nog nooit zoveel blessures gehad in zo'n korte periode."

De laatste weken ging het de goede kant op met de blessure aan de enkel. Hij deed mee op trainingen en zat afgelopen donderdag op de bank bij de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Dalmau zei: "Ik heb hard gewerkt om voor de winterstop te kunnen spelen."

GOED GEVOEL
Tegen Feyenoord bereikte hij zijn doel. In minuut 69 verving hij Joris van Overeem. Hoewel de Spanjaard veel gezocht werd, kon hij niet voor gevaar zorgen. "Ik voel mij beter en ben blij met de minuten. Het resultaat is niet goed, maar we moeten door."

"Als we op trainingskamp gaan, wil ik honderd procent fit zijn"
Adrián Dalmau

EXTRA TRAINEN
Dalmau gaat eerst genieten van een paar vrije dagen. Op 27 december keert hij terug bij de club om te trainen. Andere spelers hebben langer vrij. Van 4 tot en met 11 januari gaat FC Utrecht op trainingskamp. "Als we daarheen gaan, wil ik honderd procent fit zijn. Ik wil het team helpen. De goals gaan komen."

Verslaggever René van den Berg in gesprek met Sean Klaiber, rechtsback van FC Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -