RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Internationale voetbalsterren naar Utrecht voor afscheid Sneijder

UTRECHT - Wesley Sneijder neemt op 3 juni afscheid als voetballer met een afscheidsduel in Stadion Galgenwaard in Utrecht. De Utrechter heeft al eerder op grootse wijze afscheid afgenomen, maar hij wil nog één keer stilstaan bij zijn carrière.

"Ik heb tijdens Nederland-Peru al op prachtige wijze afscheid genomen van Oranje. Maar in juni zet ik een punt achter de hele loopbaan, waar ik zo trots op ben", aldus Sneijder in De Telegraaf.

VOETBALSTERREN
De afscheidswedstrijd wordt er een tussen een sterrenelftal van Oranje en een team met voetballers waarmee Sneijder in Nederland, Spanje, Italië en Turkije heeft gespeeld. De twee teams worden gecoacht door Bert van Marwijk en de Portugees José Mourinho.

Voetballers als Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben en Dirk Kuyt doen mee bij Oranje. In het internationale team zitten volgens Sneijder veel oud-teamgenoten van Internazionale, waarmee hij in 2010 de landstitel en de Champions League won. "Onze keeper van toen, Julio Cesar, aanvoerder Javier Zanetti en Samuel Eto'o doen allemaal mee."

LEVEN NA VOETBAL
Sneijder zit niet stil na zijn carrière als profvoetballer, waaraan hij eerder dit jaar een einde maakte. Hij gaat meewerken aan een biografie over hemzelf, is spelersbegeleider en vaak te vinden bij zijn club DHSC.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -