RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente over lawaai Dom-klokken: "Voor lief nemen als je in binnenstad woont"

UTRECHT - Het carillon van de Domtoren blijft de gemoederen bezighouden. Op Twitter klaagt opnieuw iemand over de nachtelijke muziek, en de gemeente reageert daarop met een spitsvondig bericht: "Je zult het voor lief moeten nemen als je in de binnenstad wilt wonen."

Sarah stuurde zaterdag een tweet de wereld in waarin ze schrijft dat ze voor de zoveelste keer is gewekt 'door het oeverloze en veel te luide getingel van het carillon'. "Ondanks vele klachten, waar niets mee wordt gedaan, en ondanks dubbel glas en professionele oordopjes."

De reactie van de gemeente is duidelijk: "De Dom staat er al een tijdje. De binnenstad heeft zijn eigen unieke lusten en lasten. Dit is voor jou een last. Dat zul je voor lief moeten nemen als je in de binnenstad wilt wonen."


De gemeente krijgt veel bijval op Twitter. "Ga je schamen dat je Łberhaupt hier over durft te zeuren", schrijft iemand. "Als je hier niet tegen kan moet je gewoon ergens anders gaan wonen", zegt een ander.

Het geluid van de Dom was een jaar geleden ook al flink voer voor discussie. Elk kwartier speelt het carillon een muziekje, ook 's nachts. Enkele buren vroegen zich hardop af of het tussen middernacht en 8.00 uur 's ochtends stil zou kunnen zijn. Het vraagstuk werd zelfs besproken in de lokale politiek.

Veel mensen vinden dat binnenstadbewoners niet moeten klagen: ze weten dat ze overlast kunnen hebben als ze in een drukke buurt gaan wonen. Toch waren er ook mensen die vinden dat het niet meer van deze tijd is om elk kwartier een riedeltje te laten horen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -