RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oudste Nederlander (113) woont in Utrecht: 'Erg kwiek ondanks rolstoel en slecht zicht'


UTRECHT - Anne Brasz-Later uit Utrecht is de oudste mens van Nederland. Ze werd 113 jaar geleden geboren. Mevrouw Brasz-Later neemt de eretitel over van Geertje Kuijntjes uit Gorinchem, die op 114-jarige leeftijd is overleden.

 Anne Brasz toen ze 106 jaar werd. Anne Brasz toen ze 106 jaar werd. | Foto: RTV Utrecht

Precies 113 jaar en 162 dagen geleden kwam Anne ter wereld in Goes. Ze leefde zo'n veertig jaar in IndonesiŽ en tegenwoordig woont ze in een aanleunwoning in verzorgingshuis De Bijnkershoek in Transwijk.

Anne is nog altijd relatief kwiek. "Wel zit ze permanent in een rolstoel en wordt haar zicht wat slechter", vertelt een medewerker van De Bijnkershoek. "Een van haar dochters die in Amerika woont, is nu voor een paar maanden in Nederland om voor haar te zorgen."

Anne heeft het nieuws dat ze de oudste Nederlander is zelf nog niet gehoord. "Ze is nu even boodschappen doen met haar dochter, denk ik." Of de bijzondere eretitel later nog 'gevierd' wordt, is onbekend. Een paar jaar terug zei Anne dat ze weinig behoefte meer heeft aan media-aandacht.

VOORSPELLING
RTV Utrecht was erbij toen Anne in 2012 haar 106e verjaardag vierde met dochter Els. Destijds klaagde ze over doofheid. Els vertelde toen dat de dokter had voorspeld dat Anne zomaar eens 110 jaar oud kon worden. Daarin heeft hij dus enorm gelijk gekregen...

RTV Utrecht was erbij toen Anne in 2012 haar 106e verjaardag vierde.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -