RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ministerie: gemeentes moeten veiligheid Kidsplus in de gaten houden

PROVINCIE UTRECHT - Het ministerie gaat zelf geen maatregelen nemen tegen kinderopvangorganisatie Kidsplus. Wel worden afzonderlijke locaties ge´nspecteerd en aangepakt binnen de eigen gemeente, schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken.

Bij de locaties in Veenendaal, De Bilt, Nieuwegein en Houten werden eerder dit jaar ernstige tekortkomingen geconstateerd. Zo lagen in Nieuwegein elektriciteitsdraden van apparaten binnen het bereik van peuters, was er geen CO2-melder en lag buiten een giftige plant.

In Veenendaal lagen lekkende vuilniszakken naast de kast waar groente en fruit wordt bewaard. Ook konden kinderen daar met hun vingers in stopcontacten komen.

Enkele locaties van Kidsplus staan onder verscherpt toezicht of zijn zelfs gesloten. Kamerleden stelden daar vragen over en het ministerie beantwoordt die nu door te zeggen dat er al diverse maatregelen zijn getroffen. Zo zijn in De Bilt twee kinderopvangen gesloten.

Ook presteren volgens staatssecretaris Van Ark niet alle locaties slecht. Zo zijn bij de Kidsplus-vestigingen in Apeldoorn geen tekortkomingen gevonden. Het is aan individuele gemeentes om de veiligheid in de gaten te blijven houden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -