Gratis krant De Oud-Utrechter stopt ermee

© Oud-Utrechter archief
UTRECHT - Na negen jaar zit het er op voor gratis krant De Oud-Utrechter. Het geld is op, en dus ligt vandaag de laatste editie van de krant in de schappen. "Erg jammer, maar we kunnen niet langer doorgaan."
Faisal Chafchaf, algemeen directeur van Uitgeverij De Oude Stad, baalt ervan. Eerder deze maand maakte hij met zijn collega's de beslissing om te stoppen met de gratis krant. "Het is voorlopig de laatste uitgave. Ik wil niet zeggen dat we in de toekomst nooit meer de lucht in gaan, maar voor nu is het financieel heel zwaar. We doen het niet om geld te verdienen. Als we quitte speelden, vonden we het al goed."

GEEN STIJGENDE LIJN

Zijn uitgeverij geeft ook gratis kranten uit in Rotterdam en Den Haag. Die kranten blijven nog wel bestaan, vertelt Chafchaf. "Bij Utrecht moest er geld en tijd bijkomen. Als het nodig was, staken we er wel extra tijd in, maar de markt verandert en we zagen geen stijgende lijn in inkomsten. Het is een sociale krant en dat wilden we ook zo houden. Geld ervoor vragen wilden we niet. Dus aan het einde van streep was aan ons de vraag: gaan we hier nog energie in pompen of niet?"
Een aantal lezers heeft al laten weten het erg jammer te vinden dat de krant stopt. En ook adverteerders reageren bedroefd op het nieuws, zegt Chafchaf. Hij is hoopvol en ziet het nog steeds zitten om het werk in Utrecht op een later moment op te pakken. "Er is nog niets definitief, we houden onze deuren open. Als er zich iemand aandient die de krant uit wil brengen, gaan we ze daarbij helpen. Dat vinden wij uiteraard helemaal niet erg!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.