RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter Peter P. weet het zeker: zijn vrouw werd door piraten gedood

UTRECHT - Vier jaar geleden werd Durdana de Bruijn dood aangetroffen op een zeiljacht voor de kust van Colombia. In aanwezigheid van haar man, Peter P. uit Utrecht. Hij beweert dat de vrouw gedood werd door piraten na een overval aan boord. Het Openbaar Ministerie denkt dat P. zelf de dader is.

Tijdens een eerste zitting in de rechtbank in Utrecht werd vandaag duidelijk dat er nog veel onderzoek nodig is om de waarheid te achterhalen. Het gaat dan ook nog wel even duren voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Het draait allemaal om de vraag wat er zich op 19 september 2015 precies afspeelde op de boot waarmee het stel, toen nog woonachtig in het Overijsselse Heino, op wereldreis was.

Feit is dat Durdana de Bruijn werd toegetakeld aan boord en uiteindelijk door wurging om het leven kwam. Advocaat Rob Vink zegt dat P. en zijn vrouw het slachtoffer werden van een overval door piraten. Daarbij werd onder andere een geldbedrag, een tas en een fotocamera meegenomen.

LOSSE EINDJES
De rechtszaak vindt op verzoek van Nederland niet in Colombia plaats. Tijdens een zogeheten regiezitting vandaag werd duidelijk dat er nog veel vragen beantwoord moeten worden. De advocaat van P. wil bijvoorbeeld betrokkenen bij het onderzoek wat in Colombia plaatsvond aan de tand voelen. "Er zijn veel losse eindjes in het dossier", zegt de raadsman.

Meest opmerkelijke in deze zaak is dat er bijna geen sporen zijn die duidelijk in de richting van een dader wijzen. Zo wordt er in het dossier door de forensische experts uit Colombia geen melding gemaakt van voetstappen aan boord van het zeiljacht. Terwijl er in ieder geval twee mensen van de lokale kustwacht door de boot hebben gelopen, kort nadat Peter P. alarm sloeg.

GETUIGE
Om meer bewijsmateriaal te verkrijgen wil het Openbaar Ministerie dat justitie in Colombia een belangrijke nieuwe getuige gaat verhoren. Die legde in het televisieprogramma 'Vermoord in het buitenland' een voor P. belastende verklaring af. Advocaat Rob Vink wil op zijn beurt mensen van de kustwacht en politiemensen horen om meer duidelijkheid te krijgen over het in zijn ogen "rommelige" onderzoek.

Een DNA-deskundige gaat meer onderzoek doen naar de bloedsporen die zijn aangetroffen in de boot. Verdachte Peter P. wil vooral dat de inhoudelijke behandeling van zijn zaak snel van start gaat. "Het heeft al te lang geduurd allemaal."

Op 17 januari beslist de rechter uitspraak welke onderzoekswensen worden ingewilligd en wat dit betekent voor het verdere verloop van deze zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -